Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den Ukrayna’ya çalım

RUSYA’nın UKrayna’yı işgaliyle başlayan savaşın 14. gününün ilk saatlerinden itibaren gece boyunca yoğun çatışmalar yaşandı. Ukrayna lehine …

RUSYA'nın UKrayna'yı işgaliyle başlayan

RUSYA’nın UKrayna’yı işgaliyle başlayan savaşın 14. gününün ilk saatlerinden itibaren gece boyunca yoğun çatışmalar yaşandı. Ukrayna lehine savaşın kaderini değiştirebilecek plan ABD’den veto yedi. Ukrayna’ya hava desteği sağlamak için Polonya’nın elindeki MiG-29 jetlerini Ukrayna’ya vermesi ve bunun karşılığında Varşova’ya F-16 satılması görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

Rusya-Ukrayna savaşının 14’üncü gününde savaşın kaderini değiştirecek plan ABD tarafından veto edildi ve Ukrayna bir kez daha ABD tarafından hayal kırıklığına uğratıldı. Ukrayna’ya hava desteği sağlamak için Polonya’nın elindeki MiG-29 jetlerini Ukrayna’ya vermesi ve bunun karşılığında Varşova’ya F-16 satılması görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, hükümetinin tüm MiG-29 jetlerini derhal ve ücretsiz olarak Ramstein hava üssüne yerleştirmeye ve onları Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin emrine vermeye hazır olduğunu söyledi. Polonya uçakları ABD üzerinden dolaylı olarak Ukrayna’ya göndermeye yeşil ışık yaktı ancak Pentagon bu planın ‘sürdürülebilir’ olmadığını belirterek teklifi reddetti.

Pentagon basın sekreteri John Kirby, ‘Polonya ve diğer NATO müttefiklerimizle bu konu ve sunduğu zorlu lojistik zorluklar hakkında istişare etmeye devam edeceğiz, ancak Varşova’nın önerisinin sürdürülebilir olduğuna inanmıyoruz’ dedi.