Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Dijital benim işimde’ eğiticiler eğitildi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim …

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde eğitici eğitimleri tamamlandı.

ANKARA (İGFA) – Teknolojinin gücünü kadınların potansiyeliyle buluşturmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde yeni dönem eğitici eğitimleri tamamlandı.

Bugüne kadar 5 bini aşkın kadına ulaşan proje kapsamında, var olan ve yeni eğitmenlere yönelik Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama konularında eğitici eğitimi ve proje eğitimlerinin verileceği halk eğitimi merkezlerinin müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Online olarak düzenlenen eğitim toplantılarına 20 proje ilinde bulunan 53 mevcut eğitmen, 86 yeni eğitici ve 84 kurum idarecisi katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar, paydaşlarla birlikte kursiyerlerin sosyal, kültürel ve meslekî açılardan geliştirilmesi ve bu gelişime bağlı olarak istihdam edilebilir düzeye getirilmesi amacıyla çok sayıda proje yürüttüklerini belirterek, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlardan halk eğitimi merkezlerinde öğrenim gören kursiyer kadınların dijital becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz, kamu ve özel sektör birlikteliğinin başarılı örneklerinden olan ‘Dijital Benim İşim’ projesi de bunlardan biridir. Proje kapsamında Dijital Okuryazarlık eğitimlerimiz ile kadın kursiyerlerimize temel bilgisayar becerileri kazandırırken, Dijital Pazarlama eğitimlerimiz ile de dijital alanda meslekî gelişimlerine katkı sağladık. Pandemi döneminin tüm olumsuz etkilerine rağmen projeye yoğun bir ilgi oluştu ve bu ilginin neticesinde de 5 binin üzerinde kadına ulaşmış olduk. Projenin ikinci yılında da değerli eğitmenlerimizin özverili çalışmalarıyla daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum ve yeni dönemin hepimiz için güzel geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.